Poptávkový formulář

Produkt
Možná se vám zdá, že v moderní době plné chytrých telefonů, ve kterých si můžete ihned zobrazit, vše, co potřebujete, je domácí tiskárna přežitkem. Mnoho lidí si vystačím s tím, že si potřebné dokumenty tiskne v práci a doma se bez tiskárny obejde.

Časté dotazy našich potenciálních zákazníku nás přesvědčily, že sepíšeme tento článek k řešenému tématu a pokusíme se odpovědět na velmi časté základní otázky. Řeč je o těchto nejčastějších dotazech:

  • Jak vybrat tiskárnu?
  • Inkoustová nebo laserová tiskárna?
  • Jaká je nejlepší domácí laserová tiskárna?

Poradíme vám, jak vybrat domácí tiskárnu, aby vám co nejdéle a nejlépe sloužila. Věřte, že tiskárnu potřebuje téměř každá domácnost.

Co když máte doma děti, které si potřebují vytisknout referát, omalovánky oblíbené pohádkové postavičky, potřebujete rychle lístky na koncert, bez jejichž tištěné podoby vás na akci nepustí anebo si chcete ozdobit nástěnku pár fotografiemi z dovolené, kvůli nimž se nevyplatí zadávat objednávku ve fotosběrně?
Domácí tiskárna se zkrátka občas může hodit. A pokud ji umístíte na vhodné místo, kde nebude překážet, může vám někdy doslova zachránit život (třeba když zapomenete koupit dárek a budete na poslední chvíli potřebovat vytisknout dárkový poukaz). Jak si vybrat tu pravou domácí tiskárnu?

Jaká je ta nejlepší domácí tiskárna právě pro mě?

Při výběru domácí tiskárny je důležité si nejprve rozmyslet, který typ tiskárny využijete nejvíce a až pak sledovat další parametry. Chcete domácí tiskárnu inkoustovou nebo bude lepší domácí barevná laserová tiskárna? A co domácí multifunkční tiskárna? Pojďme se podívat, jaké jsou mezi typy domácích tiskáren rozdíly:

Inkoustová domácí tiskárna

Inkoustové tiskárny jsou nejrozšířenějšími domácími tiskárnami na trhu. K tisku používají inkoustové kazety, které nanáší mokrý inkoust na papír a ten poté rychle zasychá. Inkoustová tiskárna se hodí pro tisk všemožných dokumentů a díky kvalitě tisku ji s klidem můžete používat jako domácí tiskárnu fotek. Je však potřeba počítat s nutností dokupování inkoustových kazet, bez kterých se inkoustová domácí tiskárna neobejde.

U inkoustové tiskárny lze částečně ušetřit černobílým tiskem a snížením jeho kvality, což dobře funguje zejména v případě, že nejčastěji tisknete textové dokumenty.

Domácí barevná laserová tiskárna

Laserová tiskárna používá k tisku toner, který lepí na papír inkoustový prach. Černobílé laserové tiskárny jsou přijatelnou cenovou variantou tisku s nižšími náklady. Pokud chcete laserový typ používat i jako domácí tiskárnu fotek, připravte se na to, že domácí barevná laserová tiskárna tiskne mnohem dráž než tiskárna inkoustová. Tonery pro černobílé laserové tiskárny mají dlouhou životnost a proto je černobílá laserová tiskárna skvělá pro ty, kterým postačí tisk v šedých odstínech.

Domácí multifunkční tiskárna

Domácí multifunkční tiskárna vytvoří z vaší pracovny malou kancelář – obvykle totiž umí kromě tisku také skenovat, kopírovat a faxovat. Fax možná v dnešní době moc nevyužijete, skener a kopírka se ale mohou hodit. Díky domácí multifunkční tiskárně lze ušetřit místo i peníze za skenovací přístroj, který byste si jinak museli koupit zvlášť.

Domácí tiskárna fotek

Domácí tisk fotek nejlépe zvládnete s inkoustovou domácí tiskárnou. Tisk většího množství barevných snímků ve velké kvalitě se ale kvůli ceně inkoustového toneru příliš nevyplatí. Variantou domácí tiskárny fotek jsou bezdrátové kapesní tiskárny, které se dají připojit k chytrému telefonu.

Na co se zaměřit při výběru domácí tiskárny?

Jak tedy vybrat domácí tiskárnu?

Pokud jste si ujasnili, jaký typ tiskárny by nejlépe splnil vaše požadavky, je dobré si všímat také následujících parametrů:

  • Rychlost stránek vytisklých za minutu
    Tento parametr u domácí tiskárny není zas tak důležitý, pokud tedy nepotřebujete tisknout větší množství stránek každý den. Barevný tisk bývá obvykle pomalejší než černobílý.
  • Rozlišení tisku (DPI)
    Na tento parametr se zaměřte v případě, že chcete přístroj používat jako domácí tiskárnu fotek.
  • Maximální měsíční zátěž
    Pokud jsou vaše představy o tom, kolik stránek budete za měsíc tisknout, výrazně nad udanou hodnotou, možná bude vhodnější pořídit si kancelářskou tiskárnu . Maximální měsíční zátěž domácích tiskáren většinou stačí pro běžné používání.
  • Připojení tiskárny
    Domácí tiskárnu lze obvykle připojit k počítači s pomocí USB kabelu. To může být problém u novějších PC a notebooků, které už podporují pouze novější USB-C.
    V tomto případě budete k připojení tiskárny potřebovat redukci a nebo se můžete porozhlédnout po modelu s možností Wi-Fi připojení. Do takové tiskárny pak můžete bezdrátově posílat dokumenty k tisku z počítače, tabletu nebo telefonu.
    Hledáte-li domácí tiskárnu fotek, může se vám hodit také slot pro SD kartu (čtení paměťových karet), díky kterému lze tisknout fotografie bez nutnosti přenosu do počítače.
  • Oboustranný tisk
    Tato funkce dokáže uspořit papír. Pokud tiskárna funkci oboustranného tisku nemá, musíte stránky otáčet ručně. U domácích multifunkčních tiskáren můžete narazit také na pojem oboustranné skenování.
  • Kapacita podávání papíru
    Důležitý parametr, který určuje, jak často budete muset do domácí tiskárny doplňovat papír. Vhodnou volbou je například zásobník pro 250 ks běžného papíru.

Máte home office a potřebujete domácí tiskárnu? Zvažte pronájem laserové tiskárny nebo multifunkčního zařízení

Změny v posledním roce přiměly mnoho zaměstnanců k práci z domova. Pokud se při své profesi neobejdete bez tisku nebo skenování, možná jste zjistili, že vám domácí tiskárna nebo dokonce ani domácí multifunkční tiskárna nestačí.

Dobrou zprávou je, že tiskárnu, kopírku nebo multifunkční zařízení si lze bez problému pronajmout a to dokonce s výraznou finanční úsporou.

Pokud se rozhodnete pro pronájem domácí tiskárny nebo dalších kancelářských strojů od ROMAPOL, nemusíte si lámat hlavu ani se složitou údržbou nebo nákupem spotřebního materiálu. Prozkoumejte možnosti výhodného pronájmu tiskáren nebo multifunkčních zařízení ještě dnes.